trouwfotograaf,bruidsfotograaf,huwelijksfotograaf,trouwfoto,bruidsfoto,huwelijksfoto,trouwalbum,bruidsalbum,huwelijksalbum
Huwelijksfotograaf onder water | nieuws | over ons | portfolio | contact
Alle Fotos op dvd
Fotos op dvd Trouwfotograaf Trouwfoto
Fotografie
Huwelijk
Tips voor een fantastische trouwfotoreportage
1) Huur een professionele huwelijksfotograaf. Laat u niet verleiden om op de vermeende fotokunsten van uw kennissen of familie rusten. Neem geen genoegen met minder dan professionele foto’s. Streef kwaliteitsfotografie na als het om uw bruidsreportage gaat. Aan het einde zult er geen profijt van hebben gehad als u geld heeft kunnen besparen op uw fotoreportage als het resultaat is dat u met slechte foto’s of nog erger zonder foto’s blijkt te zitten.


2) Neem de tijd om de beste fotograaf te vinden die u zich kunt veroorloven. En verzeker u er eerst van dat de stijl van diens fotograferen overeenkomt met het soort foto’s dat u graag zou willen.


3) Belemmer de fotograaf niet in diens creativiteit door van tevoren te proberen vast te leggen welke foto’s u allemaal zou willen en op welke wijze ze gemaakt moeten worden. Iedereen kan het knopje van een fotocamera indrukken maar de professionele fotograaf weet zich te onderscheiden door zijn creatief inzicht, timing en begeleiding die hij u zal geven. Dat wilt u allemaal niet te niet doen door vooraf te bepalen wat de fotograaf wel of niet doet.


4) Bent u van plan een ceremonie buitendeurs te houden, houd u er dan rekening mee dat u een lokatie kiest die niet openlijk in de brandende zon ligt met een ceremonie op het heetste moment van de dag. Voor de kwaliteit van de foto’s is het beter als de locatie een beetje schaduw heeft.


5) Als u ook voor de verloving een ceremonie heeft en daar foto’s van wilt, probeer dan te regelen dat u een en dezelfde fotograaf heeft voor zowel uw verloving als uw trouwerij. De fotograaf zal dan bekend zijn met u en met de manier waarop u reageert voor de camera wat de creativiteit van de foto’s alleen maar ten goede komt.


6) Plan voldoende tijd voor uw fotosessie. Zelfs al heeft u de beste fotograaf ingehuurd. Hij of zij kan geen wonderen verrichten in slechts 5 minuten. Trek tijd uit voor de foto sessie zodat u de beste resultaten krijgt.


7) Ook belangrijk voor het resultaat van uw bruidsreportage is de kwaliteit van de visagie. Uw bruiloftsdag is niet het moment om nieuwe makeup uit te proberen of een nieuw kapsel. Huur daarom een professionele visagiste en kapster om uw uiterlijk te verzorgen zodat u weet waar u aan toe bent op de dag van de bruiloft. Een goed verzorgd uiterlijk komt de bruidsfoto’s vanzelfsprekend ten goede.


8) Vergeet niet om voldoende te rusten de dag voor de bruiloft. En op de dag zelf eet en drink voldoende. Als je moe, hongerig of dorstig bent dan toon je dat in je uitdrukkingen tijdens de het nemen van de trouwfoto’s.


9) Verlang niet dat de fotograaf groepsfoto’s tot een van de belangrijkste items van de dag maakt. Een paar groeps foto’s zijn ok maar er is niets saaiers dan een fotoalbum vol met groepsfoto’s. In de plaats daarvan kan uw foto album beter vol zijn met unieke en creatieve huwelijskfoto’s.


10) Wees jezelf voor de camera. De taak van de fotograaf is om jou vast te leggen. Als je je voor de camera anders voor doet dan je normaliter bent zul je uiteindelijk met het resultaat niet tevreden zijn.


11) Laatste tip, geniet ervan. Lach veel, ontspan je en geniet van het feit dat deze dag jou speciale dag is. Ook deze houding zal te zien zijn in de resultaten van de trouwfoto’s.

Bron: allesovertrouwen.nl

Kies de juiste fotograaf
Tip # 1: Kennis is de sleutel

Wapen jezelf met enige kennis over de woorden die in deze industrie gebruikt worden, en weet wat de verschillen zijn in de verschillende stijlen van foto’s.Doe je onderzoek hierna ruim voor de tijd dat je een fotograaf nodig hebt. Ken het verschil tussen een cabdid en een geposeerde afbeelding. Weet wat fotojournalisme is. Weet waar je van houd en waarvan niet, en wees niet bang om dit te bespreken met je mogelijk toekomstige fotograaf.Maak de volgende afspraak: “Wij willen een fotograaf die weet hoe de scherptediepte te bewaken”.Als hij naar je kijkt met een verbaasde blik en kijkt alsof hij absoluut niet weet waar je het over hebt, dan zou dit een goede reden zijn om je gesprek voortijdig te beeindigen.


Tip # 2: Stel de juiste vragen

Ik kan je niet vertellen hoevaak er vragen worden gesteld die wel afkomstig moeten zijn van een totaal gedateerde bron.
Hier zijn enkele goede vragen die je zeker moet stellen:


* Hoelang fotografeert u al bruiloften?

Ik zou geen fotograaf op mijn bruiloft willen met minder dan 5 jaar ervaring in dit vak.
Er zijn genoeg redenen aan te dragen, maar uiteindelijk wil je er toch zeker van zijn dat iemand echt weet wat hij doet, dat hij een oog heeft voor het maken van afbeeldingen als ook voor de technische kant van het verhaal.


* Heeft u al vaker op onze huwelijksplaatsen gewerkt?

Als de fotograaf plaatselijk is, en de plaats waar je gaat trouwen ook, dan is de kans groot dat hij hier al vaker gewerkt heeft.
Vraag dan om de foto’s te bekijken die hij daar gemaakt heeft.
Is hij onbekend met de locatie, vraag dan of hij bereid is om deze vooraf te bezoeken ter voorbereiding.

De overeenkomst met de fotograaf bestaat o.a. uit het aantal uren dat hij voor jullie beschikbaar is.
Bespreek dit, veel fotografen hebben een aantal kant en klare voorstellen, probeer ook over de prijs van zo’n aanbod te onderhandelen.
Niet iedere fotograaf is zo druk als dat hij zegt.


* Welke uitrusting neemt u mee?

Professionele fotografen dienen in het bezit te zijn van hoge resolutie SLR camera’s.
Bij Nikon, deze camera’s zijn het de volgende: de D3, D2X,D2XS, en D2H.
Bij Canon: EOS1D, 1DS, 5D, en5DS.
Natuurlijk zijn er andere merken en kwaliteiten, maar deze camera’s zijn de beste voor de hedendaagse proffesionele fotograaf.
Let op: Fotografen die trots vertellen dat zei werken met de Nikon 10d of 20d zijn niet proffesioneel bezig.
Deze camera’s worden geproduceerd voor de consument en niet voor proffesionals.
Natuurlijk zijn ook dit uitstekende camera’s op hun eigen nieveau maar bezitten niet de kenmerken van professionele apparatuur.


* Heeft u reserve-apparatuur bij u?

Soms gaat een camera kapot, en zonder reserve camera kan de perfecte huwelijksdag totaal verziekt worden.
Laat je kostbare trouwdag herrineringen niet over in de handen van iemand met onproffesionele uitrusting en zonder gelijkwaardige reservemateriaal.


* Tip #3: Waarschuwingen

Kijk uit voor fotografen die beloven een gedeelte van de foto’s in kleur te schieten en een gedeelte in zwart-wit. Dit is absoluut niet professioneel.
Het is namelijk veel beter om alle fot’s in kleur te schieten, vervolgens is het eenvoudig om zwart-wit foto’s af te drukken.
Zodra een foto is gemaakt in zwart-wit, bevat het geen kleurinformatie en is het onmogelijk hier een goede kleuren foto van te maken.
Hetzelfde geldt voor foto’s gemaakt met “blur”, dit kan namelijk later worden toegevoegd.
En foto gemaakt met deze zachte focus kan nieteenvoudig worden verwijderd en misschien wel helemaal niet.
De meeste paren gaan richting de huwelijksdag met weinig kennis van fotografie en nog minder van trouwreportages. Gebruik de aanwijzingen die hierboven staan om te leren wat je kunt verwachten.
De bedoeling van dit artikel is jullie te onderwijzen over dit onderwerp, zodat jullie de juiste fotograaf zullen kiezen voor de trouwreportage.


Huwelijksfoto’s in magazines.

De kans is groot dat met het inhuren van de juiste fotograaf jullie trouwfoto’s de kwaliteit van de foto’s in de bladen zullen benaderen.
Maar begrijp dat er diverse omstandigheden zijn die van invloed zijn op de kwaliteit van foto’s, over enkele heeft de fotograaf geen enkele controle.

Weet dat de foto’s in de grotere bladen welke als advertentiemateriaal dienen geen trouwfoto’s zijn.
Het zijn foto’s van professionel modellen, in een schitterende omgeving met een leger van mensen op de foto’s perfect te maken.
Denk hierbij aan visagisten, kappers,belichtings-deskundigen, kleding adviseurs en natuurlijk de fotograaf.
Dit is totaal verschillend met wat je kunt verwachten op je huwelijksdag.


Omgeving.

Als je je huwelijk in iemands achtertuin houdt, dan krijg je geen plaatjes met een uitzicht als bij een 5 sterren hotel. Lijky erg logisch toch?
Om maar te zwijgen over de grote trappen en tuinen bij een resort.
Blijf dus realistisch over wat mogelijk is.


Tijd van de dag.

Als de ceremonie een half uur voor zonsandergang plaats vind zullen de afbeeldingen na zonsondergang allemaal een donkere achtergrond hebben, hoe goed de camera en lens ook zijn.


Beschikbare tijd.

Professionel foto’s in advertenties nemen vaak uren of zelfs dagen in beslag voordat men tevreden is.
Gun je fotograaf voor groepfoto’s en individuele foto’s tenminste voldoende tijd en niet een verloren half uurtje.
Denk ook hierbij aan het tijdstip van de dag.


Kwaliteit:

Er zijn twee denkwijzen over het maken van foto’s.
Sommige fotografen denken door het schieten van 1000 foto’s het de klant zal lukken er hier 100 uit te zoeken voor een album. Andere fotografen focussen op ieder detail bij het maken van hun foto’s, dat is geweldig, maar nu moet de klant zijn 100 foto’s kiezen uit een totaal van 300.
Ik veroordeel geen van beide methoden, maar denk over wat jullie willen in ieder geval goed na en bespreek dit.


Budget:

Vraag niet na het onmogelijke. Als je visualiseert hoe je trouwalbum er uit moet gaan zien, overweeg dan hoeveel dit mag kosten.
Tijdens de trouwdag gebeurt er heel veel op diverse plaatsen.
De bruid en bruidegom kleden zich meestal op een andere lokatie.
Wil je beide gebeurtenissen vastleggen, overweeg dan een tweede fotograaf.
Gaan jullie op een andere lokatie de trouwfoto’s maken met de fotograaf?
Gedurende deze tijd drinken de gasten samen een drankje, de tweede fotograaf kan dit voor jullie vastleggen.
Is dit te kostbaar overleg dan met de fotograaf waar hij wanneer moet zijn.


Samenvatting:

Je krijgt waar je voor betaalt.
Als je druk met je budget bezig bent, net als bijna iedereen tegenwoordig, en je kiest de goedkoopste aanbieder, dan zul je waarschijnlijk ook genoegen moeten nemen met een wat mindere kwaliteit.
Het uitkiezen van de duurste daar in tegen garandeerd niets, maar als de fotograaf een hogere prijs vraagt, en je hebt zijn werk gezien, en je hebt duidelijk gecommuniceerd over jullie wensen, dan ben je bij hem waarschijnlijk in veiligere handen.

Bron: ©trouwdecoratie.nl

Bruidsfotografie
Onze pakketten voor u
Onze albums voor u
Zij gingen u voor
Gastenboek / Ervaringen
Wijze tips
Nuttige Links
Bruidsfotografie
Alle foto\'s gratis op DVD bijgeleverd